Monday, 13 June 2016

Langkah DAP Langkah Dajjal

Perdaya Umat Islam Dengan Janji Kesesatan

Hubungan DAP dengan anasir Dajjal bukanlah tuduhan melulu tetapi banyak bukti yang menunjukkan perkara tersebut. Adalah amat penting bagi umat Islam untuk menyedari hal ini sebelum terlambat. Amat mengejutkan ramai umat Islam termakan janji-janji palsu yang ditaburkan oleh DAP melalui rangkaian media dan propaganda yang dilakukan secara tersusun. Mereka percaya dengan janji DAP yang dapat memberikan kemakmuran dan keadilan dengan syarat menolak syariat Islam. Padahal janji Allah kemakmuran dan keadilan hanyalah dapat dicapai dengan mengamalkan syariat Islam sepenuhnya seperti yang dibawa oleh Rasul yang mulia Nabi Muhammad saw.

Allah yang menurunkan Kitab Suci dengan membawa kebenaran, dan menurunkan keterangan yang menjadi neraca keadilan. Dan apa jalannya engkau dapat mengetahui? Boleh jadi hari kiamat itu sudah hampir (masa datangnya).

(Asy-Syuura 42:17)

Sesungguhnya Kami telah mengutus rasul-rasul Kami dengan membawa bukti-bukti yang nyata dan telah Kami turunkan bersama mereka Al-Kitab dan neraca (keadilan) supaya manusia dapat melaksanakan keadilan.
 
(Al-Hadid: 25)

Menaja Freemason
 
Pada awal tahun ini umat Islam heboh melahirkan kebimbangan keatas kerajaan DAP Pulau Pinang yang memberikan dana kepada pertubuhan Freemason untuk mengadakan persidangannya di negeri tersebut.Grand Lodge (Loji Besar) merupakan badan bebas dan berdaulat yang mentadbir seluruh Freemason didunia. Freemason juga dikenali sebagai pertubuhan ‘sulit’ kerana tidak ramai yang mengetahui pergerakannya selain tidak mengenali individu yang terlibat secara langsung dengan Freemason.
Dengan sokongan Freemason kepada Israel untuk merampas tanah rakyat Palestin dan Masjidil Al Aqsa, rejim Zionis tidak akan tunduk kepada tekanan dunia terhadap keganasan yang mereka lakukan terhadap rakyat Palestin.

Dakwaan bekas ahli DAP, Mohamad Razali mengenai kaitan DAP dan Israel ada kebenarannya dengan sokongan kuat DAP terhadap Freemason. Dakwaan yang menyebut seramai 17 orang ahli DAP menerima latihan dari Israel tidak mampu dinafikan apabila dikaitkan dengan kebenaran yang kerajaan DAP beri kepada Freemason untuk membuat perjumpaan di Pulau Pinang.

Menjanjikan Kuasa Bagi Umat Islam Yang Ikrar Setia Dengan Mereka
 
Jadi bukanlah asing juga bagi kumpulan yang mereka taja dari umat Islam sendiri apabila simbol yang mereka gunakan adalah simbol Roc yang dibuat dengan jari tangan membentuk segitiga piramid. Inilah perancangan halus oleh anasir Dajjal ini bagi menerapkan ideology mereka secara halus. Iaitu hanya dengan menolak syariat Islam mereka akan dapat berkuasa. Simbol piramid ini menunjukkan golongan mereka yang terpilih akan berada diatas puncak dengan memerintah golongan ramai berada dibawah piramid mengikut agenda Dajjal.


Artis Barat dengan simbol Roc

Beyonce

James Lebron

Rihanna
Golongan Islam Yang Sebenar Tidak Bersama Orang Kafir Yang Menentang Islam


Firman Allah Swt.:

وَقَدْ نَزَّلَ عَلَيْكُمْ فِي الْكِتابِ أَنْ إِذا سَمِعْتُمْ آياتِ اللَّهِ يُكْفَرُ بِها وَيُسْتَهْزَأُ بِها فَلا تَقْعُدُوا مَعَهُمْ حَتَّى يَخُوضُوا فِي حَدِيثٍ غَيْرِهِ إِنَّكُمْ إِذاً مِثْلُهُمْ
Dan sungguh Allah telah menurunkan kepada kalian di dalam Al-Qur'an bahwa apabila kalian mendengar ayat-ayat Allah diingkari dan diperolok-olokkan (oleh orang-orang kafir), maka janganlah kalian duduk beserta mereka, sehingga mereka memasuki pembicaraan yang lain. Karena sesungguhnya (kalau kalian berbuat demikian) tentulah kalian serupa dengan mereka.
(An-Nisa: 140)

Sesungguhnya jika kalian melakukan hal yang terlarang sesudah larangan sampai kepada kalian, dan kalian rela duduk bersama-sama mereka di tempat yang padanya diingkari ayat-ayat Allah, diperolok-olokkan serta dikecam dengan pedas, lalu kalian menyetujui hal tersebut, berarti sesungguhnya kalian berserikat dan bersekongkol dengan mereka dalam hal itu.

 Karena itulah dinyatakan oleh firman-Nya:
{إِنَّكُمْ إِذًا مِثْلُهُمْ}
tentulah kalian serupa dengan mereka. (An-Nisa: 140)

Umat Islam Mesti Pelihara Keimanan Melebihi Perkara Lain
 
Mukmin sejati menyedari pentingnya memelihara iman-tauhidnya bahkan sebelum puncak fitnah iaitu Ad-Dajjal akan keluar ke tengah umat manusia. Bahkan ketika dunia diwarnai oleh aneka fitnah pra-Dajjal seorang mukmin telah bersusah-payah memelihara iman-tauhidnya dengan tidak terjebak oleh aneka fitnah tersebut. Bahkan ketika dunia modern membentuk dirinya menjadi sebuah Novus Ordo Seclorum (Peraturan Dunia Baru) alias Sistem Dajjal ia telah memasang sikap dan bersedia memelihara iman-tauhidnya.
 
Seorang mukmin sejati tidak bakal tertipu oleh ideologi kafir yang menyerukan sekularisme, pluralisme dan liberalisme dibungkus slogan palsu seperti sikap kesaksamaan universal, tiada diskrimasi, keadilan serta kebebasan. Seorang mukmin sejati tidak bakal tertipu oleh sistem hukum kafir yang memberikan kekuasaan kepada manusia untuk membuat undang-undang mengikut hawa nafsu mereka tanpa berpandukan perintah Allah dan RasulNya. Seorang mukmin yang sejati akan berjuang menegakkan syariat Islam yang telah ditetapkan Allah walaupun di tentang oleh orang kafir dan munafik.
 
Siapa Yang Selamat Dari Fitnah Sebelum Fitnah Dajjal, Maka Ia Selamat Dari Fitnah Dajjal
 
Nabi Muhammad saw sentiasa memperingatkan para sahabat agar memastikan diri dapat selamat menghadapi rangkaian fitnah sebelum keluarnya fitnah Dajjal. Sebab keselamatan iman-tauhid seseorang pada masa fitnah sebelum keluarnya fitnah Dajjal, menjamin keselamatan iman-tauhidnya ketika Dajjal keluar. Dan itu berarti sebaliknya, barangsiapa sebelum Dajjal keluar saja sudah terjebak ke dalam aneka fitnah pra-Dajjal, maka jangan harap dirinya bakal sanggup selamat menghadapi fitnah Dajjal, sebab ia merupakan fitnah paling dahsyat sepanjang zaman...!
 
Oleh itu sesiapa menjadi bersekongkol dengan musuh Allah mempersendakan hukum Allah, mendokong fahaman sekularisme-pluralisme-liberalisme, menentang hukum Allah, sesungguhnya mereka telah terpedaya dengan fitnah pra-Dajjal. Maka jangan harap ia bakal sanggup menghadapi fitnah Dajjal, sebab fitnah Dajjal merupakan puncak fitnah yang jauh lebih dahsyat daripada segenap fitnah sebelum fitnah Dajjal...!!!
 
Dajjal disebut-sebut di dekat Rasulullah saw lalu beliau bersabda: "Sungguh fitnah sebahagian dari kalian lebih aku takutkan dari fitnahnya dajjal dan tidak ada seorangpun dapat selamat dari fitnah-fitnah sebelum fitnah dajjal melainkan pasti selamat pula dari (fitnah dajjal) sesudahnya, dan tidak ada fitnah yang dibuat sejak adanya dunia ini –baik kecil ataupun besar- kecuali untuk fitnah Ad-Dajjal." (HR Ahmad - 22215) Shahih

Rujukan;
 1. http://www.mynewshub.cc/2016/02/18/ngo-bantah-sidang-freemason-di-pulau-pinang/
 2. http://illuminatisymbols.info/roc-sign/
 3. http://www.ibnukatsironline.com/2015/05/tafsir-surat-nisa-ayat-137-140.html
 4. https://bekalakhirat.wordpress.com/tag/dajjal-di-isfahan/
 

10 comments:

 1. Tolak hukum tuhan tak kira lah UMNO atau PAN*** tetap dajjal..... hukuman neraka jahanam amin

  ReplyDelete
 2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
  Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

  Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

  ReplyDelete
 3. tulisan ni memang bodoh. penang semenjak dijajah sudah jadi tempat freemason. umno pernah disarankn utk haramkan freemason tapi tidak diharamkan juga semenjak sekian lama umnu memerintah.

  klu umno bn tu anti freemason, kenapa lama berkuasa. kenapa bodoh sgt ke freemason sekongkol dgn dap yg tidak pernah dpt memerintah Negara?

  asal logo tiga segi saja freemason. sedangkan bentuk 3 segi tu dari Allah jua. even lambang star of david yg digunapakai Israel pun asalnya dr Nabi Sulaiman as juga.

  kalau nk kira logo tigasegi, byk jabatan kerajaan pun guna tiga segi. cuba tgk logo LHDN dan beberapa kementerian2 lain sama juga.

  ISIS yg guna lambang mohor Nabi saw lebih tk islamik dan perosak islam, sama dgn freemason.

  so jgn jadi bodoh, dlm Quran bukan logo yg diklasifikasikan seseorg itu tetapi apa amalan dan kerja buat mereka.

  kalau merompak wang rakyat berbilion2, yahanana lah bersama 100 habib pun.. dia tetap membuat kerja freemason utk memiskinkan org islam yg akhirnya menjadi lemah dan tergadai kepada pemiutang2 yahdui dan freemason.

  1mdb menggunakan peguam yahudi dengan yuran 10% sedangkan biasanya 1-2%. takkkaaaaaan lah org yg terlibat itu seorg khalifah islam pula.. sudah tentulah dia tu alat freemason samada sedar atau tidak.

  dap dan amanah juga yg disalahkan. takkan lah anwar terpenjara dan hamper tamat riwayat politiknya jika dia agen yahudi. bodoh ke yahudi ambik agen yg terpenjara tk sempat buat kerja.

  so jgn jadi bodoh kerana terpengaruh tulisan yg dangkal dlm artikel ini.

  ReplyDelete
 4. saya setuju barangsiapa yang menolak dan merasa tidak senang bila ada pihak yang menegur mereka yang tak mahu menerima dan menolak segala ketetapan Allah di abelkan sebagai penyokong Dajjal, tak kiralah atas nama apa atau siapa. Dan sesungguhnya Allah pasti lebih mengenali golongan tersebut walaupun mereka menyembunyikan "sikap sebenar" mereka dengan pelbagai "warna atau gaya " . Dan tunggulah bila datang ketentuan Allah yang ketika itu tiada siapa dapat melarikan diri daripadanya. Tak kira samada mereka itu orang bernama islam lebih-lebih lagi yang jelas nyata kekafirannya

  ReplyDelete
 5. Baik umno baik dap baik pakatan dan baik pengikutnya semuanya kambing yg digembala oleh system politik dan secara halus pengikut ini dijadikan askar2 kambing hitam untuk melengkapkan cerita.. alhamdulillahhirabbilalamin mereka masih lemas dan belum sedar

  ReplyDelete
 6. https://drive.google.com/file/d/0B6ut4qmVOTGWMkJvbFpZejBQZWM/view?usp=drivesdk

  Web: almawaddah.info

  Salam


  Kepada:

   

  Redaksi, rektor dan para akademik


  Per: Beberapa Hadis Sahih Bukhari dan Muslim yang Disembunyikan


  Bagi tujuan kajian dan renungan. Diambil dari web: almawaddah. info

  Selamat hari raya, maaf zahir dan batin. 


  Daripada Pencinta Islam rahmatan lil Alamin wa afwan

  ReplyDelete
 7. simpan sikit bodoh ko tu boh...

  ReplyDelete

Belajar Quran