Monday, 21 November 2016

Bersih 5 Agenda Gereja Evangelist Rancang PM Baru

Kongres Amerika lebih setengah abad lalu telah mengharamkan pihak gereja dari terlibat dalam sebarang aktiviti politik. Pada tahun 1954, pihak kongres telah meluluskan pindaan undang-undang oleh Senator Lyndon Johnson untuk melarang mana-mana badan amal dan gereja dari terlibat dalam sebarang aktiviti politik.

Tetapi di Malaysia pihak gereja dibawah Bernard Paul, Bishop gereja Katolik mendesak rakyat Malaysia supaya turun dijalanan bersama gerakan Bersih bagi menjatuhkan PM Malaysia sekarang ini. Bersih 5 ini sebenarnya mendedahkan rancangan mereka untuk mendominasi politik Malaysia seterusnya mengadakan transformasi sistematik untuk penguasaan Kristian di Malaysia. 




Perkara ini bukanlah berdasarkan sangkaan semata-mata tetapi telah dibuat kajian secara terperinci di dalam buku Sang Nila Utama and The Lion of Judah yang dikarang oleh Iain Buchanan. Ia mendedahkan rancangan globalist menerapkan doktrin Kristian Zionis dan Dominionism kedalam gereja evangelista. Doktrin Dominion merupakan fahaman baru kristian ingin menegakkan sebuah negara berdasarkan undang-undang bible disamping mengadakan persediaan untuk Christ's Second Coming. 


Mereka mempunyai rancangan yang khusus untuk menguasai bidang politik dan terlibat secara langsung dengan urusan politik walaupun mereka dakwa sebagai non partisan. Seperti yang diluahkan oleh Pastor Daniel Ho dari Damansara Utama Methodist Church, " Not everything is politics, but everything is political...we must get involved at every level as much as possible, as deep as possible ". Rancangan tersebut mereka namakan sebagai Dream Malaysia Project yang menggabungkan bersama 20 orang Pastor dari seluruh Malaysia yang diketuai oleh Daniel Ho sendiri. Tujuan mereka ialah untuk membentuk sebuah revolusi terdiri dari kalangan silent majority. Dimana berpuluh-ribu akan bangkit dengan padu bagi mempengaruhi keluarga, guru, pemimpin dan pihak berpengaruh kepada keagungan tuhan mereka dan kebajikan rakyat. Seterusnya dalam proses tersebut diharapkan kumpulan majoriti akan di kristiankan. Antara penggiat utama kumpulan evangelist ini ialah Theresa Kok ahli parlimen DAP, yang mengatakan hanya 50 kumpulan cell sahaja dalam "missional ministry" diperlukan bagi ubah sebuah bandar. Beliau mengatakan demikian kepada Eric Swanson daripada Leadership Network and The Externally Focused Church yang sangat aktif mengembangkan jaringan " kingdom business " di Malaysia.


Penglibatan gereja evangelist dalam Bersih 5 memberi kesempatan yang besar kepada mereka untuk melebarkan pengaruh dalam politik Malaysia dan menentukan PM yang mereka kehendaki seterusnya mempengaruhi keputusan politik untuk melaksanakan agenda mereka. Gerakan Evangelista menolak bahawa negara ini adalah tanah ‘Melayu’ tetapi sebaliknya menganggap Melayu juga kaum pendatang. Mereka mahukan semua warga adalah sama rata dan bersaudara (“brothers and sisters”) untuk tujuan mencapai matlamat tersebut.


Bagi evangelista, Melayu adalah identiti “rasis” dan Islam adalah identiti “pelampau agama” (religious bigotry). Evangelista berpendirian bahawa penglibatan NGO Islam dalam politik adalah melambangkan haluan kanan beserta NGO Islam yang mahu menghadkan penggunaan ‘Allah’ (khusus bagi umat Islam sahaja) adalah setaraf Taliban dan Perkasa. Evangelista mengkehendaki pembangunan nasional mestilah hanya berteraskan fungsi manusia yang berpaksikan aspek produktiviti, daya saing dan senantiasa maju semata-mata tanpa menerapkan nilai-nilai Islam. 

Bersih 5 hanyalah alat bagi pihak-pihak yang terlibat bagi melaksanakan agenda mereka terutamanya untuk mengurangkan pengaruh Islam dalam aspek politik dan perundangan Malaysia. Seterusnya mengurangkan halangan bagi mereka untuk melaksanakan agenda meruntuhkan Islam seperti LGBT, Islam sebagai agama rasmi, hak istimewa Melayu, kebebasan menukar agama bagi orang Islam dan yang paling penting melantik PM yang menjaga kepentingan mereka. Rakyat terutamanya umat Islam hanyalah sebagai catur permainan sahaja bagi mereka.

Rujukan;
  1. https://helenang.wordpress.com/2015/12/03/militant-evangelistas-and-their-ubah-agenda/
  2. https://akarimomar.wordpress.com/2016/11/20/koleksi-poster-gambar-bersih/
  3. www.dream.net.my
  4. www.asianbeacon.org
  5. https://akarimomar.files.wordpress.com/2015/02/sang-nila-utama-and-the-lion-of-judah.pdf

7 comments:

  1. kau yg bengong krn terus mengundi dan menyanjung peminpin yg zalim dankorup.

    ReplyDelete
  2. Petunjuk Zaman konon... Dah buat homework ke sebelum keluarkan entry macam ni?! Setakat copy paste je tak payah lah jadi blogger. Pakai akal la yg Allah bagi untuk terbitkan sesuatu artikel. Jangan hebtam sembrono sahaja jika sesuatu tu tidak sealiran dgn fikiran awak.

    ReplyDelete
  3. penganut ajaran DAP evangelist Dajjal dah bersuara. PZ teruskan bongkar kesesatan mereka.

    ReplyDelete
  4. Kata-kata kesat bukanlah sifat orang-orang yang beriman. Kalau tidak bersetuju dengan tulisan saya nyatakan dengan jelas. Segala pandangan PZ adalah dinilai berdasarkan kacamata Islam bukan pandangan sekular atau liberal. Kalau anda penganut liberal atau fahaman DAP evangelist disini bukan tempat anda.

    Imam Ghazali ketika membicarakan mengenai dosa lidah boleh membinasakan seseorang dalam kitabnya Ehya’ ulum al- Din menyebut:

    “Antara dosa lidah ialah: Menuturkan kata-kata yang keji (al-fuhsy), memaki (al-sab), dan menggunakan bahasa yang lucah (bazaah al-lisan). Perkara-perkara di atas adalah tercela, dilarang dan sumbernya adalah daripada sifat keji dan tercela.”

    Imam Ghazali seterusnya membawa beberapa Hadis yang melarang umat Islam melakukan perbuatan-perbuatan yang keji itu. Antaranya Hadis-Hadis berikut yang bermaksud: “Hendaklah kamu menjauhkan diri daripada menutur kata-kata yang keji, kerana Allah tidak suka kata-kata yang keji dan perbuatan menyebarkan kekejian” (al-Hakim dan Ibnu Hibban); “Kata-kata yang lucah dan perbuatan mendedahkan perkara yang tidak harus didedahkan itu adalah dua cabang daripada sifat-sifat munafik” (al-Tirmizi)

    Oleh itu bagi menjaga adab dan tata-susila PZ tidak lagi benarkan anonymous membuat komen. Setiap komen perlu daftar dalam senarai yang disediakan.

    ReplyDelete
  5. dapigs are dirty, ugly and greedy animals

    ReplyDelete
  6. Islam pasti memang. Tidak akan kalah2 lagi.

    ReplyDelete
  7. If you want your ex-girlfriend or ex-boyfriend to come crawling back to you on their knees (even if they're dating somebody else now) you have to watch this video
    right away...

    (VIDEO) Get your ex back with TEXT messages?

    ReplyDelete

Belajar Quran