Monday, 2 January 2017

Sultan Muhammad V Jalur Muhammad Al MahdiSULTAN MUHAMMAD V SEBAGAI MALIKUSSOLEH

Pada 13 Disember lalu, Sultan Muhammad V melafaz sumpah sebagai Yang di-Pertuan Agong XV dan pada usia 47 tahun baginda adalah sultan termuda dalam kalangan Raja-raja Melayu ketika ini. Di Kelantan rakyat menggelarkan baginda Sultan Kelantan yang baru sebagai “Malikussoleh” iaitu pemerintah yang soleh.

Sultan Muhammad V yang mendapat didikan dalam bidang keagamaan dan kerohanian begitu menyerlah di mata rakyat dari segi pegangan Islam yang kukuh. Baginda juga gigih berusaha menerap nilai kerohanian dalam kalangan masyarakat Islam di negeri ini menerusi program 'Qiam With Me' yang diadakan pada setiap Ramadan sejak 2011.

Program itu, yang diadakan pada pukul 10 malam selepas solat Isyak dan Tarawih, diikuti kuliah agama oleh penceramah jemputan dan Qiamullail sehingga sahur dan solat Subuh berjemaah bersama baginda.


Menurut Imam Besar Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan (Maik), Muhammad Hana Pizi Abdullah, Sultan Muhammad V begitu prihatin dalam soal masjid dan agama Islam. "Kami warga masjid amat dekat dengan baginda yang cukup prihatin dengan masjid dan agama. Seperti yang diketahui umum, baginda seorang sultan yang memang selalu berada di masjid dan rakyat senang bertemu dengan baginda," katanya.

Muhammad Hana Pizi berkata kehadiran baginda di masjid dan majlis keagamaan menjadikan baginda begitu dekat dengan rakyat. "Sultan Muhammad V pernah mengimamkan solat hajat di Stadium Sultan Muhammad Ke-IV di sini, yang disertai ribuan jemaah beberapa tahun lepas," katanya.

RAJA-RAJA MELAYU ZURIAT AHLUL BAIT

Dalam sejarah penyebaran dan perkembangan Islam di Alam Melayu ini, melibatkan sumbangan besar daripada zuriat Ahlul Bait yang memainkan peranan dominan. Ahlul Bait adalah ahli keluarga Rasulullah S.A.W yang terdiri daripada kalangan baginda sendiri, isteri-isteri, anak-anak dan keturunan baginda sehingga sekarang. Salah seorang puteri Rasulullah S.A.W yang termasuk dalam keluarga ini adalah Fatimah az-Zahrah. Fatimah berkahwin dengan sepupu Rasulullah S.A.W iaitu ‘Ali bin Abi Talib. Hasil perkahwinan ini beliau dikurniakan tiga orang anak iaitu Hasan, Husain dan Muhsin (meninggal ketika masih kecil).

Melalui kedua-dua orang cucu Rasulullah S.A.W ini, zuriat Ahlul Bait masih berterusan dan mempunyai peranan yang sangat besar dalam mengembangkan Islam di Alam Nusantara. Penghijrahan Ahlul Bait khususnya yang berketurunan daripada Imam Husain merupakan mereka yang menetap di Hadramaut Yaman. Kemudian mereka berhijrah ke Alam Melayu dengan tujuan awalnya adalah untuk berdakwah sambil berniaga. Di Nusantara mereka tersebar ke berbagai kepulauan seperti Sumatera, Jawa, Semenanjung Malaya, Sulawesi, Mindanau, Kalimantan, Champa dan sebagainya.

Perjuangan zuriat Ahlul Bait itu telah terbukti daripada pertumbuhan dan perkembangan Islam di Alam Melayu ini, seperti Wali Songo sebagai pendakwah Islam di Tanah Jawa. Begitu juga, ulama-ulama yang berdakwah di Semenanjung Malaysia seperti di Terengganu. Sebahagian besarnya adalah Ahlul Bait daripada keluarga al- ‘Idrus. Di Johor, ulama-ulama Ahlul Bait daripada keluarga al-Saggaf, al-‘Attas, manakala di Pahang, sebahagian ulama daripada Ahlul Bait yang menyebarkan Islam di sana adalah terdiri daripada keturunan keluarga al-Yahya.

Seterusnya, zuriat Ahlul Bait itu berinteraksi dengan masyarakat tempatan. Sebahagian penting di kalangan mereka merupakan ulama yang terkenal sehingga dengan kemasyhuran mereka menyebabkan penduduk tempatan teruja. Ada yang dilantik sebagai Sultan untuk mentadbir sesebuah daerah di mana mereka berada ketika itu, seperti yang berlaku pada Kesultanan Kalimantan Pontianak, Kesultanan Perlis, dan sebagainya.

Gelaran Ahlul Bait di setiap pulau atau negeri pula berbeza-beza seperti di Indonesia, Ahlul Bait lebih dikenali dengan panggilan Habib atau Sharif (untuk lelaki), Sharifah (untuk perempuan) dan ada juga yang lebih dikenali dengan nama panggilan keluarga seperti; al-Saggaf, al-Qudri, al-Yahya, al-Jamalullail, al-‘Attas, al-Kaf, al- Jufri, al-Habsyi dan sebagainya. Sedangkan di Semenanjung Malaysia, panggilan Ahlul Bait lebih dikenal dengan gelaran nama diawalnya dengan tambahan Syed, Sharifah dan ada juga dengan panggilan Ungku, Tuan, Wan dan sebagainya.

Sultan Adiluddin merupakan pengasas dinasti Raja Kelantan lama (termasuk Patani) yang pertama dari keturunan Rasulullah SAW. Baginda yang lebih terkenal dengan nama ‘Raja Loyor’ merupakan putera Datu Nik Jamaluddin ibni Wan Abul-Muzaffar, ibni Sultan Abu Abdullah, Raja Champa yang bergelar Wan Bo. Sultan Abu Abdullah, atau Wan Bo pula ialah putera kepada Sayyid Ali Nurul Alam bin Sayyid Jamaluddin Al-Hussein

Putera Sayyid Ali Nurul Alam yang bemama Sultan Abu Abdullah itu pula telah menjadi pengasas Raja Champa keturunan ahlul—bait mulai tahun 1471—1478M. Kesultanan Champa dari titisannya hanya dapat bertahan selama empat generasi sahaja, iaitu sehingga period pemerintahan datuk Long Baha, iaitu Nik Ibrahim (Po Nrop). Long Baha ialah raja yang memerintah Patani dalam tahun 1710-1715M, kemudiannya menjadi Raja Kelantan pula dalam tahun l7l9—1733M. Keturunannya bersambung—sambung menjadi raja Kelantan hingga ke hari ini.

RAJA-RAJA ISLAM PIMPIN PERALIHAN KEPADA KHALIFAH AL-MAHDI

Kesimpulannya, InsyaAllah dalam zaman peralihan kelak, Raja-Raja Islamlah yang akan menjadi simbol kesatuan dan kekuatan ummah, serta bertindak sebagai peneraju utama dalam mengharungi berbagai pergolakan hebat dengan musuh-musuh agama dengan dokongan alim-ulamak, sehingga sampai masanya untuk menyerahkan panji-panji agama kepada Al-Mandi AS apabila is dinobatkan sebagai khalifah ummah. Begitulah halnya yang terjadi apabila Allah melantik Thalut sebagai raja bagi kaum Bani Israil untuk memerangi Jalut.

Allah SWT telah menobatkan Thalut dengan menganugerahkannya Peti Thabut sebagai tanda zahir penobatannya. Begitu juga bagi wira Islam yang agung, iaitu Sultan Salahuddin Al Ayubbi yang terkenal atas kegigihannya menerajui jihad Islami dalam Perang Sabil sehingga Allah SWT memberikan umat Islam kemenangan dan merampas kembali Baitulmuqaddis dari tangan orang Nasrani. Salahuddin berjuang atas platform Institusi Beraja dimana beliau sendiri menjadi Raja Mesir di waktu itu dan dinobatkan melalui pemberian alat-alat kebesaran khalifah. Maharaja India yang terkemuka, iaitu Sultan Auarangzeb memimpin umat Islam di India mencapai mercu.

Di Alam Melayu, raja-raja seperti Sultan Iskandar Muda Mahkota Alam (Acheh), Sultan Babullah (Ternate), Sultan Fatah (Jawa), Sultan Saiful Rijal (Brunei), Sultan Maulana Yusuff (Sultan Banten), Sultan Ahmad Tajuddin (Kedah) dan ramai lagi, semuanya menggempur penjajah kuffar sehingga diberikan kemenangan gemilang oleh Allah SWT. Semua mereka ini merupakan raja-raja Islam yang bernobat mengikut amalan tradisi.

Kesimpulannya, Institusi Beraja insyaAllah akan menjadi platform yang diperlukan dalam perjuangan kita menentang musuh-musuh Islam di zaman peralihan yang bakal menjelang kelak. Oleh itu seharusnyalah Institusi yang sakaral ini diperkuat dan dipertahankan dengan segenap daya upaya kita sebagai persiapan dalam mengharungi zaman yang serba mencabar itu. Selainnya tunggu sahajalah takdir dari Allah sendiri untuk menobatkan kepimpinan ummah samada daripada Raja-Raja Islam hari ini mahupun pewaris-pewaris dari dinasti raja-raja terdahulu, khususnya yang bertitisan ahlul-bait Rasulullah SAW itu.

Sesungguhnya bukanlah suatu kebetulan bahawa Allah SWT tetap memelihara Institusi Beraja Islam sejak zaman-berzaman walaupun cuba dihapuskan dengan segala kekuatan dan kesatuan musuh-musuh agama. Dan juga bukanlah rahsia lagi terdapat gerakan politik yang dipelopori DAP yang cuba menjatuhkan pemerintahan beraja apabila mereka beroleh kekuasaan kerana instituisi rajalah yang menjadikan Islam sebagai ugama rasmi dalam perlembagaan persekutuan. Dan bukanlah suatu kebetulan pula bahawa kebanyakan daripada Institusi Beraja ini, baik di bumi maghrib (barat), mahupun di bumi masyriq (timur) adalah daripada dinasti-dinasti yang bertitisan dari Sayyidina Hassan dan Sayyidina Hussein ibni Sayyidatina Fatimah binti Rasululah SAW.

Rujukan;

 1. http://www.goodreads.com/book/show/16283736-ahlul-bait-keluarga-rasulullah-saw-kesultanan-melayu

Tuesday, 27 December 2016

Turki Tolak NATO, Sertai Blok Rusia


Di Moscow, sehari selepas pembunuhan Duta Rusia ke Turki, menteri-menteri luar dan pertahanan Iran, Rusia dan Turki bertemu untuk mencari penyelesaian isu Syria. Agenda utama adalah konflik Syria dan perang yang telah meragut nyawa sekurang-kurangnya setengah juta orang yang menyebabkan kehilangan separuh daripada penduduk di negara itu. Apa yang bermula enam tahun lalu di Tunisia sebagai kebangkitan rakyat dan memperoleh nama 'Arab Spring' kini mencetuskan kemusnahan di Yemen dalam perang yang dilaksanakan oleh Arab Saudi dengan persenjataan dibekalkan Barat, pembunuhan beramai-ramai yang mengerikan di Syria, dan harapan yang dimusnahkan di Mesir. Walau bagaimanapun, mengharapkan bahawa perjumpaan di Moscow dapat menyediakan jalan keluar terhadap tragedi tersebut dalam masa terdekat adalah sukar. Ia hanya memadai untuk mengharapkan gencatan senjata dapat dilaksanakan. 

Turki tidak lagi tunduk kepada NATO
Sidang 'Moscow Declaration’ menunjukan satu perubahan penting iaitu Turki tidak lagi tunduk kepada Amerika dan NATO. Walaupun Turki tidak memutuskan hubungannya dengan NATO dan ia juga tidak membuat sebarang kenyataan yang jelas mengenai hubungannya dengan Amerika Syarikat. Tetapi walau bagaimanapun, Turki telah memulakan perbincangan terbuka dengan Iran dan Rusia tanpa Amerika berada di meja rundingan. Ini dengan sendirinya sudah cukup sebagai kejutan. Semua percubaan sebelumnya oleh Amerika Syarikat dan sekutunya untuk bersetuju mengenai tindakan yang diselaraskan telah menemui kegagalan, kata Ketua Pertahanan Rusia Sergey Shoigu. "Tiada seorang pun daripada mereka mempunyai pengaruh sebenar ke atas keadaan di atas tanah".

'Moscow Declaration' yang telah ditandatangani oleh ketiga-tiga negara tersebut mengatakan bahawa Iran, Rusia dan Turki adalah bersedia untuk melaksanakan perjanjian yang telah dirundingkan antara kerajaan Syria dan pembangkang, dan menjadi penjaminnya. 

Mereka bersepakat dalam 8 perkara utama, antaranya; 
 • Menghormati kedaulatan Republik Arab Syria sebagai sebuah negara demokratik sekular yang berbilang kaum, agama dan mazhab. 
 • Tindakan ketenteraan melalui peperangan bukanlah penyelesaian kepada konflik di Syria 
 • Kepentingan mempercepatkan usaha gencatan senjata dan misi kemanusiaan 
 • Kesediaan menjadi fasilitator dan penjamin bagi perjanjian antara pihak kerajaan dan kumpulan penentang. Mereka menjemput negara lain yang berpengaruh turut berusaha bersama. 
 • Mengalukan usaha bersama di Timur Aleppo bagi membolehkan pemindahan sukarela orang awam dan kumpulan penentang bersenjata. Mereka juga mengalukan pemindahan sebahagian orang awam dari Fuaa, Kafraia, Zabadani dan Madaya. 
 • Berkeyakinan bahawa Perjanjian ini akan memainkan peranan penting untuk mewujudkan momentum yang diperlukan untuk menyambung semula proses penyelesaian politik di Syria selaras dengan resolusi Majlis Keselamatan PBB 2254. 
 • Rundingan seterusnya bukan di Geneva tetapi di Kazakhtan setelah menerima tawaran Presiden Kazakhstan untuk menjadi tuan rumah bagi rundingan tersebut di Astana. Kuasa Barat tidak lagi mempunyai pengaruh dalam rundingan tersebut.
 • Menegaskan kesungguhan untuk memerangi bersama kumpulan ISIL / Daesh, Al-Nusra dan untuk memisahkan mereka daripada kumpulan pembangkang bersenjata. 
Setelah kejatuhan Aleppo ke tangan pemerintah Syria pada awal December yang lalu. Turki sebagai salah satu pendukung penentang Syria nampaknya mulai bersikap realistik. Tidak ada lagi keinginan memaksakan jatuhnya Bashaar Assad dan tidak ada lagi sentimen sunni-syiah seperti yang digembar-gemburkan sebelum ini dan selama perang oleh corong media Amerika dan sekutunya. 

Tindakan Turki bebas dari pengaruh Arab sekutu Amerika
Langkah Turki condong ke Moscow berarti meninggalkan sekutu arabnya, iaitu Arab Saudi dan Qatar. Turki telah menunjukkan sebagai negara merdeka tidak takut dengan gertakan Amerika, NATO atau siapapun. Turki merasa berhak bekerja sama dengan siapapun tanpa memusuhi yang lain. Langkah Turki adalah langkah rasional sebagai sebuah negara merdeka dan berdaulat. Dan memang seharusnya demikianlah tindakan sebuah negara yang merdeka tanpa tunduk kepada tekanan asing.

Berbeza dengan Turki: Arab Saudi dan Qatar adalah negara dimana satu kakinya sudah dirantai oleh Amerika. Hampir tidak mungkin meninggalkan pakatan Amerika dan NATO. Kedua negara ini tidak berani membantah dalam banyak persidangan timur tengah terutama ketika ada kepentingan Amerika Syarikat disitu. Arab Saudi dan Qatar lebih banyak bersembunyi di ketiak Amerika dan NATO. 

Apakah Turki akan keluar dari NATO?
Jelas, Moscow Declaration menjadi petanda awal perdamaian dan pemulihan rakyat Syria. Sekaligus memberikan tamparan dan mengakhiri the dirty war atau perang kotor yang digagaskan Amerika dan NATO serta sekutu Timur Tengahnya. Mengakhiri perang paling mengerikan setelah WWII. Mudah-mudahan ia mengakhiri drama paling menjengkelkan dengan isu konflik sunni-syiahnya. Semoga kedamaian dan kesejahteraan dilimpahkan kepada rakyat Syria semuanya.

Rujukan;

Tuesday, 20 December 2016

Duta Rusia Ke Turki Di Bunuh Cetus WW3?

Kiri: Mevlut Mert Aydinta, Kanan: Gavrilo Princip yang bunuh Franz Ferdinand 1914

Pembunuhan Andrei Karlov Merupakan duta Rusia ke Turki mempunyai persamaan dengan pembunuhan Frenz Ferdinand, yang mencetuskan Perang Dunia 1. Konflik berdarah paling dahsyat dalam sejarah manusia itu dicetuskan apabila Archduke Ferdinand di bunuh oleh pejaung nasionalis Yugoslavia iaitu Gavrilo Princip di Sarajevo pada 28 June 1914. 

Pembunuhan waris takhta Austria-Hungary dengan cepat merebak menjadi krisis diplomatik yang akhirnya menyebabkan 16 juta jiwa melayang termasuk 7 juta orang awam. Selang sebulan selepas pembunuhan, kuasa-kuasa besar mula berperang dan di ikuti  sama oleh negara-negara lain yang menjadi sekutu masing-masing.

Mevlut Mert Aydintas berusia 22 tahun merupakan seorang anggota polis Turki telah menembak mati Duta Besar Rusia di Turki yang dikatakan sebagai bantahan terhadap campur tangan Rusia di Aleppo, Syria. Pembunuhan ini amat mengejutkan kerana dilakukan di bumi Turki dikawasan berhampiran bangunan parlimen mempunyai banyak persamaan dengan pembunuhan Ferdinand yang mencetuskan Perang Dunia 1.


Petunjukzaman telah mengeluarkan satu artikel pada tahun 2012 yang menjangkakan pertempuran yang baru bermula di Aleppo ketika itu akan mencetuskan perang akhir zaman. Iaitu akan mencetuskan perang besar dunia yang akan melibatkan Turki. Pasukan tentera Rom (NATO) yang beroperasi di Antioch akan melancarkan serangan ke Aleppo kononnya untuk merampas kembali Aleppo untuk umat Islam. Tetapi rancangan tersebut dihalang oleh pasukan muslimin dari Madinah yang merupakan pasukan terpilih dan terbaik, yang dapat menghidu tipudaya tentera Rom tersebut. 

Telah bersabda Rasulullah SAW; "Tidak akan terjadi hari kiamat, sehingga kaum Rom turun di kota Amaq (lembah Antioch, Selatan Turki) dan di Dabiq (dekat Aleppo, Syria). Kemudian datanglah suatu pasukan yang menghadang mereka dari Madinah, yang berasal dari penduduk pilihan bumi. Dan ketika mereka sudah berbaris-baris, maka berkatalah orang Rom, Biarkanlah (jangan kalian halangi) antara kami dengan orang-orang yang memisahkan diri dari kami (yang masuk Islam) untuk kami perangi. Maka kaum Muslimin berkata, Demi Allah, kami tidak akan membiarkan kamu memerangi saudara-saudara kami. Dan ketika mereka (Al-Mahdi serta para pengikutnya) telah sampai di Syam, keluarlah Dajjal. Dan ketika mereka sudah bersiap-siap untuk berperang, mereka berbaris dengan rapi. Tiba-tiba, ketika waktu shalat sudah masuk, turunlah Nabi Isa Ibn Maryam a.s." (HR. Muslim dari Sayidina Abu Hurairah R.A)

Rujukan

Saturday, 26 November 2016

Pohon Gharqad Membakar Israel


Kebakaran besar melanda Israel sekarang ini adalah berpunca dari kebakaran besar pohon gharqad. Pohon tersebut yang ditanam secara besar-besaran lebih dari 240juta pohon melalui sebuah badan khusus Jewish National Fund (www.jnf. Org). Puak Zionis sama ada yang berada di Israel, Eropah dan Amerika amat meyakini bahawa era millenium ketiga ini merupakan ambang akhir zaman. 

Segala usaha yang mereka lakukan adalah sebagai persediaan untuk menyambut kedatangan Messiah yang memimpin mereka dari Kuil Solomon untuk menakluk dunia. Penyelamat yang mereka sangka itu adalah Dajjal bagi umat Islam, yang akhirnya akan ditewaskan oleh Nabi Isa a.s. Kerana itulah disamping keyakinan mereka akan turunnya penyelamat yang mengalahkan umat manusia dan khususnya umat Islam, mereka juga mempercayai tentang hadis Rasulullah saw tentang pohon gharqad yang dapat melindungi mereka dalam pertempuran dengan umat Islam.


Seperti dinyatakan oleh bekas Mufti Besar Mesir, Sheikh Ali Gomaa ketika diwawancara , dengan wartawan CBC TV, Robert Spencer melapurkan bahawa Mufti tersebut mengatakan “Israel” giat menanam pohon Gharqad untuk bersembunyi dari Muslim. Dalam wawancara yang Boleh didapati di internet sejak 23 Desember 2014 lalu. Mufti Ali Gomaa memetik tentang berbicaranya batu dan pohon, kecuali pohon Gharqad. 

Meskipun demikian, dia menegaskan kepada Muslim untuk tidak mulakan serangan. “Kitalah yang sedang diserang. Nabi Muhammad benar ketika menubuatkan kejadian ini, bahwa puak Zionis akan menjajah tanah kita, membunuh anak-anak kita, mencabul kehormatan perempuan-perempuan kita, dan mencuri wang kita,” katanya. Mufti tersebut melanjutkan, “Suatu hari mukjizat ini akan terjadi, ketika bangsa Palestina dan semua Muslim akan memerangi Yahudi, sampai batu dan pohon berbicara, kecuali pohon Gharqad. Begitulah kata hadits. Di Mesir, kita telah mengubahnya menjadi Ghardaqa. Sebuah kota dinamai Ghardaqa setelah pohon Gharqad ditanam di sana. Mereka mencoba mengubah penyebutannya, tapi sama saja. 

Mufti Ali Gomaa mengatakan, sejumlah orang mempertanyakan kesahihan hadits tersebut. “Hadits itu seratus persen shahih dan akan terjadi. Lihatlah sekarang bagaimana orang-orang Yahudi menanam pohon Gharqad di seluruh Tepi Barat. Mereka tahu bahawa pohon itulah yang akan melindungi mereka saat mereka bersembunyi di belakangnya. Mereka mempercayai teks-teks suci ini, ketika sejumlah Muslim meragukannya. Tapi, kebanyakan Muslim mempercayainya,” katanya. 

Pohon Gharqad dalam hadits tersebut memang bukan sekadar sebuah kiasan. Dia adalah bahagian dari takdir akhir zaman yang pasti berlaku. Ini juga menunjukkan apabila zaman dimana berlakunya pertempuran antara kaum Muslimin dan Yahudi nanti terdapat banyaknya pohon gharqad. Sudah tentu pohon ini belum lagi terdapat ketika zaman Rasulullah saw menceritakan keadaan ini, bahkan petempuran itu sendiri belum terjadi. Maka zaman inilah saat berlakunya peristiwa tersebut dan kebakaran pohon qharqa secara besar-besaran adalah hikmah yang perlu direnungi umat Islam.

Kejadian kebakaran besar ini juga menunjukkan pohon Gharqad ini hanya menjadi perlindungan sementara sahaja kepada Yahudi. Apabila tiba saat ajal mereka, pohon ini tidak lagi dapat dijadikan mereka sebagai perlindungan bahkan ia menjadi punca kejatuhan mereka.

Rujukan;

Monday, 21 November 2016

Bersih 5 Agenda Gereja Evangelist Rancang PM Baru

Kongres Amerika lebih setengah abad lalu telah mengharamkan pihak gereja dari terlibat dalam sebarang aktiviti politik. Pada tahun 1954, pihak kongres telah meluluskan pindaan undang-undang oleh Senator Lyndon Johnson untuk melarang mana-mana badan amal dan gereja dari terlibat dalam sebarang aktiviti politik.

Tetapi di Malaysia pihak gereja dibawah Bernard Paul, Bishop gereja Katolik mendesak rakyat Malaysia supaya turun dijalanan bersama gerakan Bersih bagi menjatuhkan PM Malaysia sekarang ini. Bersih 5 ini sebenarnya mendedahkan rancangan mereka untuk mendominasi politik Malaysia seterusnya mengadakan transformasi sistematik untuk penguasaan Kristian di Malaysia. 
Perkara ini bukanlah berdasarkan sangkaan semata-mata tetapi telah dibuat kajian secara terperinci di dalam buku Sang Nila Utama and The Lion of Judah yang dikarang oleh Iain Buchanan. Ia mendedahkan rancangan globalist menerapkan doktrin Kristian Zionis dan Dominionism kedalam gereja evangelista. Doktrin Dominion merupakan fahaman baru kristian ingin menegakkan sebuah negara berdasarkan undang-undang bible disamping mengadakan persediaan untuk Christ's Second Coming. 


Mereka mempunyai rancangan yang khusus untuk menguasai bidang politik dan terlibat secara langsung dengan urusan politik walaupun mereka dakwa sebagai non partisan. Seperti yang diluahkan oleh Pastor Daniel Ho dari Damansara Utama Methodist Church, " Not everything is politics, but everything is political...we must get involved at every level as much as possible, as deep as possible ". Rancangan tersebut mereka namakan sebagai Dream Malaysia Project yang menggabungkan bersama 20 orang Pastor dari seluruh Malaysia yang diketuai oleh Daniel Ho sendiri. Tujuan mereka ialah untuk membentuk sebuah revolusi terdiri dari kalangan silent majority. Dimana berpuluh-ribu akan bangkit dengan padu bagi mempengaruhi keluarga, guru, pemimpin dan pihak berpengaruh kepada keagungan tuhan mereka dan kebajikan rakyat. Seterusnya dalam proses tersebut diharapkan kumpulan majoriti akan di kristiankan. Antara penggiat utama kumpulan evangelist ini ialah Theresa Kok ahli parlimen DAP, yang mengatakan hanya 50 kumpulan cell sahaja dalam "missional ministry" diperlukan bagi ubah sebuah bandar. Beliau mengatakan demikian kepada Eric Swanson daripada Leadership Network and The Externally Focused Church yang sangat aktif mengembangkan jaringan " kingdom business " di Malaysia.


Penglibatan gereja evangelist dalam Bersih 5 memberi kesempatan yang besar kepada mereka untuk melebarkan pengaruh dalam politik Malaysia dan menentukan PM yang mereka kehendaki seterusnya mempengaruhi keputusan politik untuk melaksanakan agenda mereka. Gerakan Evangelista menolak bahawa negara ini adalah tanah ‘Melayu’ tetapi sebaliknya menganggap Melayu juga kaum pendatang. Mereka mahukan semua warga adalah sama rata dan bersaudara (“brothers and sisters”) untuk tujuan mencapai matlamat tersebut.


Bagi evangelista, Melayu adalah identiti “rasis” dan Islam adalah identiti “pelampau agama” (religious bigotry). Evangelista berpendirian bahawa penglibatan NGO Islam dalam politik adalah melambangkan haluan kanan beserta NGO Islam yang mahu menghadkan penggunaan ‘Allah’ (khusus bagi umat Islam sahaja) adalah setaraf Taliban dan Perkasa. Evangelista mengkehendaki pembangunan nasional mestilah hanya berteraskan fungsi manusia yang berpaksikan aspek produktiviti, daya saing dan senantiasa maju semata-mata tanpa menerapkan nilai-nilai Islam. 

Bersih 5 hanyalah alat bagi pihak-pihak yang terlibat bagi melaksanakan agenda mereka terutamanya untuk mengurangkan pengaruh Islam dalam aspek politik dan perundangan Malaysia. Seterusnya mengurangkan halangan bagi mereka untuk melaksanakan agenda meruntuhkan Islam seperti LGBT, Islam sebagai agama rasmi, hak istimewa Melayu, kebebasan menukar agama bagi orang Islam dan yang paling penting melantik PM yang menjaga kepentingan mereka. Rakyat terutamanya umat Islam hanyalah sebagai catur permainan sahaja bagi mereka.

Rujukan;
 1. https://helenang.wordpress.com/2015/12/03/militant-evangelistas-and-their-ubah-agenda/
 2. https://akarimomar.wordpress.com/2016/11/20/koleksi-poster-gambar-bersih/
 3. www.dream.net.my
 4. www.asianbeacon.org
 5. https://akarimomar.files.wordpress.com/2015/02/sang-nila-utama-and-the-lion-of-judah.pdf

Tuesday, 20 September 2016

Dekatnya Kiamat Orang Shalih Di Hina

Dalam sebuah riwayat tentang tanda-tanda dekatnya kiamat, Rasulullah saw bersabda:

لَا تَقُومُ السَّاعَةُ حَتَّى يُخَوَّنَ الْأَمِينُ وَيُؤْتَمَنَ الْخَائِنُ حَتَّى يَظْهَرَ الْفُحْشُ وَالتَّفَحُّشُ وَقَطِيعَةُ الْأَرْحَامِ وَسُوءُ الْجِوَارِ وَالَّذِي نَفْسُ مُحَمَّدٍ بِيَدِهِ إِنَّ مَثَلَ الْمُؤْمِنِ لَكَمَثَلِ الْقِطْعَةِ مِنْ الذَّهَبِ نَفَخَ عَلَيْهَا صَاحِبُهَا فَلَمْ تَغَيَّرْ وَلَمْ تَنْقُصْ وَالَّذِي نَفْسُ مُحَمَّدٍ بِيَدِهِ إِنَّ مَثَلَ الْمُؤْمِنِ لَكَمَثَلِ النَّحْلَةِ أَكَلَتْ طَيِّبًا وَوَضَعَتْ طَيِّبًا وَوَقَعَتْ فَلَمْ تُكْسِرْ وَلَمْ ُ تُفْسِدْ

“Hari Kiamat tidak akan tiba sehingga orang yang dapat dipercayai didustakan, sedangkan orang-orang yang berkhianat justru dipercaya, kemungkaran dan cercaan merupakan kebiasaan umum di tengah masyarakat, terputusnya tali silaturrahmi, dan tetangga yang buruk. Demi Dzat yang jiwa Muhammad ini berada pada genggaman-Nya, sesungguhnya seorang mukmin bagaikan sepotong emas, ditempa menjadi apapun emas itu nilainya tak pernah berkurang. Demi Dzat yang jiwa Muhammad ini berada di genggaman-Nya,bahawa orang mukmin itu seperti lebah, makanannya baik dan menghasilkan yang baik. Lebah itu hinggap pada (ranting) bunga, namun tidak merosak bunganya dan juga tidak mematahkan rantingnya. [HR. Ahmad, Musnad Al-Mukatstsirîn, hadits no. 6886, [Al-Musnad (2/266)]. Hadits ini shahih dan memiliki syahid yang diriwayatkan dari berbagai jalur yang berbeda [Al-Adawi, Ash-Shahîh Al-Musnad, hal. 398]

Riwayat di atas menjelaskan bahawa penilaian sikap masyarakat  terhadap berbagai isu dan permasalahan yang menjadi punca pergeseran mereka. Orang-orang shalih dan jujur akan dikhianati dan didustakan. Sebaliknya para pengkhianat dan penentang Islam di percayai dan dibela. Ironinya golongan pendusta dan pengkhianat terhadap ajaran Islam ini mendabik dada mengaku merekalah golongan paling amanah!

Allah SWT berfirman :


:إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُكُمْ أَنْ تُؤَدُّوا الْأَمَانَاتِ إِلَى أَهْلِهَا وَإِذَا حَكَمْتُمْ بَيْنَ النَّاسِ أَنْ تَحْكُمُوا بِالْعَدْلِ إِنَّ اللَّهَ نِعِمَّا يَعِظُكُمْ بِهِ إِنَّ اللَّهَ كَانَ سَمِيعًا بَصِيرًا


“Sesungguhnya Allah menyuruh kamu menyampaikan amanat kepada yang berhak menerimanya, dan (menyuruh kamu) apabila menetapkan hukum di antara manusia supaya kamu menetapkan dengan adil. Sesungguhnya Allah memberi pengajaran yang sebaik-baiknya kepadamu. Sesungguhnya Allah adalah Maha Mendengar lagi Maha Melihat.” Qs.4:58

Alim Ulama didustai

Hadits tersebut juga mengisyaratkan adanya serangan yang dilancarkan oleh media massa kepada para pembela agama Allah di muka bumi. Perang propaganda melalui berbagai media dengan memutarbalikkan fakta yang ada telah membuat masyarakat tidak lagi membuat pertimbangan yang betul.  Saat kebohongan telah menjadi sesuatu yang wajib dalam menyampaikan berita, sebagai berita sensasi tanpa dipedulikan kebenarannya sehingga masyarakat menjadi keliru tidak dapat membezakan kebenaran dan kejujuran. Hinggakan apa saja seruan orang-orang yang shalih terdiri dari alim ulama dan pendokong kebenaran akan diperolok-olokan sementara para pembohong akan dipercayai.

Cercaan orang kafir terhadap orang shalih walaupun sudah meninggal menunjukkan rendahnya akhlak

Akibat terlalu percaya pembohongan  kafir ada umat Islam mencerca ulama walaupun sudah meninggal disebabkan  kebenciaan keatas perjuangan Islam

Tetapi Nabi saw yang mulia telah bersumpah dengan dirinya sendiri bahawa walau apa pun tuduhan yang dilemparkan oleh masyrakat yang tertipu dengan propaganda sikafir ia sama sekali tidak mengurangkan kemuliaan seorang mukmin yang tetap membawa kebenaran al-quran dan ajaran Islam.

Hadits tersebut juga merumuskan adanya tiga tanda hari Kiamat yang lain, iaitu buruknya hubungan tetangga, terputusnya tali silaturrahmi, serta tersebar luasnya caci maki, perbuatan tidak bermoral dan menjijikkan. Boleh jadi tiga tanda tersebut tidak terlihat saling berhubungan. Namun ketika neraca kebenaran telah rosak, maka kesan buruknya akan merebak di semua sendi kehidupan.

Akhir zaman juga ditandai dengan ukuran menilai kebenaran bukan lagi agama atau kitab suci, tetapi kononnya Hak Asasi Manusia (HAM) untuk melakukan maksiat
Mengaku Islam tapi menentang Hukum Syariah  atas dasar HAM. Kalau begitu mahkamah juga tidak perlu sebab menyekat kebebasan manusia!

Kerananya, pada bahagian akhir dari potongan hadits di atas Rasulullah Shalaallahu ‘Alaihi Wassallam bersumpah dengan menegaskan bahawa perbandingan seorang mukmin seperti emas yang tulin, bagaimanapun keadaannya ia tetaplah emas yang tidak akan berkurang nilainya walau terkubur di dalam lumpur. Begitulah hakikat seorang mukmin, ia bagai emas yang senantiasa bernilai tinggi seperti apapun keadaannya. Seorang mukmin juga bagai lebah yang sangat santun dalam menghadapi fitnah. Menebar manfaat di setiap waktu dan tempat. Tidak meninggalkan jejak yang merosak. Namun, di saat kehormatan diri dan agamanya dikoyak, maka ia akan mempertahannya semampu yang dia mampu walau harus berakhir dengan terpisahnya nyawa dari raga.

والله أعلمُ بالـصـواب

Rujukan;

 1. http://www.mstar.com.my/berita/berita-jenayah/2016/09/19/jeff-ooi-diminta-serah-diri/
 2. http://pmr.penerangan.gov.my/index.php/isu-nasional/524-kolumnis-akhbar/16689-tuntutan-comango-iktiraf-lgbt-perlu-ditentang-.html

Monday, 13 June 2016

Langkah DAP Langkah Dajjal

Perdaya Umat Islam Dengan Janji Kesesatan

Hubungan DAP dengan anasir Dajjal bukanlah tuduhan melulu tetapi banyak bukti yang menunjukkan perkara tersebut. Adalah amat penting bagi umat Islam untuk menyedari hal ini sebelum terlambat. Amat mengejutkan ramai umat Islam termakan janji-janji palsu yang ditaburkan oleh DAP melalui rangkaian media dan propaganda yang dilakukan secara tersusun. Mereka percaya dengan janji DAP yang dapat memberikan kemakmuran dan keadilan dengan syarat menolak syariat Islam. Padahal janji Allah kemakmuran dan keadilan hanyalah dapat dicapai dengan mengamalkan syariat Islam sepenuhnya seperti yang dibawa oleh Rasul yang mulia Nabi Muhammad saw.

Allah yang menurunkan Kitab Suci dengan membawa kebenaran, dan menurunkan keterangan yang menjadi neraca keadilan. Dan apa jalannya engkau dapat mengetahui? Boleh jadi hari kiamat itu sudah hampir (masa datangnya).

(Asy-Syuura 42:17)

Sesungguhnya Kami telah mengutus rasul-rasul Kami dengan membawa bukti-bukti yang nyata dan telah Kami turunkan bersama mereka Al-Kitab dan neraca (keadilan) supaya manusia dapat melaksanakan keadilan.
 
(Al-Hadid: 25)

Menaja Freemason
 
Pada awal tahun ini umat Islam heboh melahirkan kebimbangan keatas kerajaan DAP Pulau Pinang yang memberikan dana kepada pertubuhan Freemason untuk mengadakan persidangannya di negeri tersebut.Grand Lodge (Loji Besar) merupakan badan bebas dan berdaulat yang mentadbir seluruh Freemason didunia. Freemason juga dikenali sebagai pertubuhan ‘sulit’ kerana tidak ramai yang mengetahui pergerakannya selain tidak mengenali individu yang terlibat secara langsung dengan Freemason.
Dengan sokongan Freemason kepada Israel untuk merampas tanah rakyat Palestin dan Masjidil Al Aqsa, rejim Zionis tidak akan tunduk kepada tekanan dunia terhadap keganasan yang mereka lakukan terhadap rakyat Palestin.

Dakwaan bekas ahli DAP, Mohamad Razali mengenai kaitan DAP dan Israel ada kebenarannya dengan sokongan kuat DAP terhadap Freemason. Dakwaan yang menyebut seramai 17 orang ahli DAP menerima latihan dari Israel tidak mampu dinafikan apabila dikaitkan dengan kebenaran yang kerajaan DAP beri kepada Freemason untuk membuat perjumpaan di Pulau Pinang.

Menjanjikan Kuasa Bagi Umat Islam Yang Ikrar Setia Dengan Mereka
 
Jadi bukanlah asing juga bagi kumpulan yang mereka taja dari umat Islam sendiri apabila simbol yang mereka gunakan adalah simbol Roc yang dibuat dengan jari tangan membentuk segitiga piramid. Inilah perancangan halus oleh anasir Dajjal ini bagi menerapkan ideology mereka secara halus. Iaitu hanya dengan menolak syariat Islam mereka akan dapat berkuasa. Simbol piramid ini menunjukkan golongan mereka yang terpilih akan berada diatas puncak dengan memerintah golongan ramai berada dibawah piramid mengikut agenda Dajjal.


Artis Barat dengan simbol Roc

Beyonce

James Lebron

Rihanna
Golongan Islam Yang Sebenar Tidak Bersama Orang Kafir Yang Menentang Islam


Firman Allah Swt.:

وَقَدْ نَزَّلَ عَلَيْكُمْ فِي الْكِتابِ أَنْ إِذا سَمِعْتُمْ آياتِ اللَّهِ يُكْفَرُ بِها وَيُسْتَهْزَأُ بِها فَلا تَقْعُدُوا مَعَهُمْ حَتَّى يَخُوضُوا فِي حَدِيثٍ غَيْرِهِ إِنَّكُمْ إِذاً مِثْلُهُمْ
Dan sungguh Allah telah menurunkan kepada kalian di dalam Al-Qur'an bahwa apabila kalian mendengar ayat-ayat Allah diingkari dan diperolok-olokkan (oleh orang-orang kafir), maka janganlah kalian duduk beserta mereka, sehingga mereka memasuki pembicaraan yang lain. Karena sesungguhnya (kalau kalian berbuat demikian) tentulah kalian serupa dengan mereka.
(An-Nisa: 140)

Sesungguhnya jika kalian melakukan hal yang terlarang sesudah larangan sampai kepada kalian, dan kalian rela duduk bersama-sama mereka di tempat yang padanya diingkari ayat-ayat Allah, diperolok-olokkan serta dikecam dengan pedas, lalu kalian menyetujui hal tersebut, berarti sesungguhnya kalian berserikat dan bersekongkol dengan mereka dalam hal itu.

 Karena itulah dinyatakan oleh firman-Nya:
{إِنَّكُمْ إِذًا مِثْلُهُمْ}
tentulah kalian serupa dengan mereka. (An-Nisa: 140)

Umat Islam Mesti Pelihara Keimanan Melebihi Perkara Lain
 
Mukmin sejati menyedari pentingnya memelihara iman-tauhidnya bahkan sebelum puncak fitnah iaitu Ad-Dajjal akan keluar ke tengah umat manusia. Bahkan ketika dunia diwarnai oleh aneka fitnah pra-Dajjal seorang mukmin telah bersusah-payah memelihara iman-tauhidnya dengan tidak terjebak oleh aneka fitnah tersebut. Bahkan ketika dunia modern membentuk dirinya menjadi sebuah Novus Ordo Seclorum (Peraturan Dunia Baru) alias Sistem Dajjal ia telah memasang sikap dan bersedia memelihara iman-tauhidnya.
 
Seorang mukmin sejati tidak bakal tertipu oleh ideologi kafir yang menyerukan sekularisme, pluralisme dan liberalisme dibungkus slogan palsu seperti sikap kesaksamaan universal, tiada diskrimasi, keadilan serta kebebasan. Seorang mukmin sejati tidak bakal tertipu oleh sistem hukum kafir yang memberikan kekuasaan kepada manusia untuk membuat undang-undang mengikut hawa nafsu mereka tanpa berpandukan perintah Allah dan RasulNya. Seorang mukmin yang sejati akan berjuang menegakkan syariat Islam yang telah ditetapkan Allah walaupun di tentang oleh orang kafir dan munafik.
 
Siapa Yang Selamat Dari Fitnah Sebelum Fitnah Dajjal, Maka Ia Selamat Dari Fitnah Dajjal
 
Nabi Muhammad saw sentiasa memperingatkan para sahabat agar memastikan diri dapat selamat menghadapi rangkaian fitnah sebelum keluarnya fitnah Dajjal. Sebab keselamatan iman-tauhid seseorang pada masa fitnah sebelum keluarnya fitnah Dajjal, menjamin keselamatan iman-tauhidnya ketika Dajjal keluar. Dan itu berarti sebaliknya, barangsiapa sebelum Dajjal keluar saja sudah terjebak ke dalam aneka fitnah pra-Dajjal, maka jangan harap dirinya bakal sanggup selamat menghadapi fitnah Dajjal, sebab ia merupakan fitnah paling dahsyat sepanjang zaman...!
 
Oleh itu sesiapa menjadi bersekongkol dengan musuh Allah mempersendakan hukum Allah, mendokong fahaman sekularisme-pluralisme-liberalisme, menentang hukum Allah, sesungguhnya mereka telah terpedaya dengan fitnah pra-Dajjal. Maka jangan harap ia bakal sanggup menghadapi fitnah Dajjal, sebab fitnah Dajjal merupakan puncak fitnah yang jauh lebih dahsyat daripada segenap fitnah sebelum fitnah Dajjal...!!!
 
Dajjal disebut-sebut di dekat Rasulullah saw lalu beliau bersabda: "Sungguh fitnah sebahagian dari kalian lebih aku takutkan dari fitnahnya dajjal dan tidak ada seorangpun dapat selamat dari fitnah-fitnah sebelum fitnah dajjal melainkan pasti selamat pula dari (fitnah dajjal) sesudahnya, dan tidak ada fitnah yang dibuat sejak adanya dunia ini –baik kecil ataupun besar- kecuali untuk fitnah Ad-Dajjal." (HR Ahmad - 22215) Shahih

Rujukan;
 1. http://www.mynewshub.cc/2016/02/18/ngo-bantah-sidang-freemason-di-pulau-pinang/
 2. http://illuminatisymbols.info/roc-sign/
 3. http://www.ibnukatsironline.com/2015/05/tafsir-surat-nisa-ayat-137-140.html
 4. https://bekalakhirat.wordpress.com/tag/dajjal-di-isfahan/
 

Belajar Quran